3 apps die helpen files te ontwijken

Wie regelmatig in de spits de weg op moet zal zich soms ongetwijfeld groen en geel ergeren aan de slakkengang waarmee het verkeer zich verplaatst. Dat komt soms ook doordat automobilisten veelal gebruik maken van dezelfde routes en snelwegen, terwijl kleinere wegen vaak relatief rustig zijn. Gelukkig zijn er daarom tegenwoordig apps die betere en minder drukke routes kunnen aanbevelen. Hieronder drie goede voorbeelden.

VID

1. VID

De VID, of verkeersinformatiedienst, applicatie is een applicatie waar we eind vorig jaar ook al even aandacht aan hebben besteed. Het is een applicatie waarmee je met een druk op de knop de stand van zaken wat betreft files en opstoppingen op het Nederlandse wegennet kan bekijken en er kan eenvoudig een route worden gepland. Wie een eenmalige betaling doet van 2 euro kan bovendien van het laatste nieuws wat betreft vertragingen op de weg op de hoogte worden gehouden via push-berichten. De VID-applicatie is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

 

4portal-htcone2. ANWB Onderweg

De applicatie ANWB Onderweg is een applicatie die voor alle informatie onderweg geschikt is en dus ook voor verkeersinformatie. Naast informatie over files en wegwerkzaamheden geeft de ANWB-applicatie ook informatie over flitsers, tankstations, parkeren, het openbaar vervoer, de wegenwacht en hulp bij schade. ANWB Onderweg is een applicatie die erg compleet is en het is een echte aanrader. ANWB Onderweg is beschikbaar voor iPhone, Android-toestellen en Windows Phone.

 

fileflits_4f3b58d9bf4ad_full3. File Flits

File Flits is net als de eerdergenoemde applicaties een app waarmee eenvoudig een route kan worden ingevoerd en waarmee gedetailleerde routeinformatie kan worden bekeken. De applicatie biedt ook ondersteuning voor push-berichten, waardoor de laatste veranderingen op de weg direct getoond kunnen worden. Een nadeel is echter dat File Flits alleen beschikbaar is voor iOS en Android- en Windows Phone-gebruikers buiten de boot vallen.