Rijkswaterstaat en Verkeersinformatiedienst verbeteren VID app

De VID app heeft deze week een update gekregen en de app zou nu volgens Rijkswaterstaat en de Verkeersinformatiedienst nog beter moeten werken. Er zijn aan de hand van feedback die de afgelopen maanden is binnengekomen verschillende veranderingen gemaakt en de gebruiksvriendelijkheid zou nu nog beter moeten zijn.

De VID app

De Verkeersinformatiedienst app is een applicatie voor mobiele telefoons en tablets die in mei van dit jaar werd gelanceerd voor weggebruikers die gebruik maken van de Schiphol, Amsterdam, Almere corridor. De app geeft informatie over de omstandigheden op de weg en over eventuele opstoppingen. De VID app is beschikbaar voor zowel iOS (iPhone en iPad) als Android.

Nieuwe push-dienst

De grootste vernieuwing in de nieuwe VID app is zonder twijfel het toevoegen van push-functionaliteit waarmee gebruikers een waarschuwing ontvangen wanneer er op de geplande route een opstopping ontstaat. Weggebruikers kunnen zo beter anticiperen op problemen en de app kan ze direct een alternatieve en snellere route aanbevelen.