Weer meer Nederlanders op zomervakantie

15916_fullimage_logo_nbtc_nipo_175x58 Dit jaar stijgt wederom het aantal landgenoten die op zomervakantie gaan. NBTC-Nipo Research heeft onderzoek gedaan naar de vakantieplannen van Nederlanders.

Stijging

Na een aantal jaren van daling, stijgt langzaam aan weer het aantal Nederlanders die een zomervakantie boeken. Totaal gaan zo’n 10,7 miljoen Nederlanders op vakantie. Dat is 1,5 procent meer dan vorig jaar. De stijging is voor het eerst sinds 2011.

7,6 miljoen gaan er naar het buitenland, 2,5 miljoen blijven hier in eigen land en ongeveer 600.000 Nederlanders hebben nog geen beslissing genomen.

Favorieten

De Europese top 3 vakantielanden bestaat uit Duitsland met 750.000, Spanje met 1 miljoen en Frankrijk op nummer 1 met 1,3 miljoen. In het onderzoek is duidelijk naar voren gekomen dat men weer meer vertrouwen heeft in de economie en kiest voor luxere vakanties, zoals hotels en vliegvakanties.

Drukke wegen

De meeste vakantiegangers die naar een van de top 3 vakantielanden op vakantie gaan, zullen dit met de auto doen. Net als andere Europeanen. Dit betekent dus drukkere wegen tijdens de zomer. Het is dus verstandig hier rekening mee te houden en goed voorbereid op reis te gaan. Er zijn diverse mogelijkheden om de bekende zwarte zaterdag te mijden of voor alternatieve routes te kiezen.

Goed voorbereid

Ieder land heeft bepaalde piekmomenten dat het erg druk is op de wegen. Bijvoorbeeld spitstijden rondom grote steden, wanneer daar de zomervakanties beginnen of nationale feestdagen en iedereen vrij is. Een reis dient daarom goed voorbereid te worden door rekening te houden met de extra verwachte druktes en hier eventueel om heen te plannen.